Bespanning kapot geslagen in Utrecht?


De snaren van een tennisracket moeten op de juiste manier bespannen worden. De fabrikant van de racket stelt vast hoeveel kilogram er op de tennisracket geplaatst moet worden. Wanneer u van plan bent om een tennisracket te kopen, laat u hierover dan goed informeren. Vaak staat het aantal kilogram waarmee de racket moet worden bespannen aan de binnenzijde van de racket. In Utrecht een tennis racket laten bespannen doet u natuurlijk bij Velthuis Racket Service.

Bespanning kiezen

De bespanning die u kiest is niet alleen afhankelijk van welk racket u heeft, maar ook van de controle en kracht die u met de racket heeft. De standaard is dat u kiest voor de gulden middenweg. Kies het middelpunt van de aanbevolen aantal kilo's op de snaren. Wanneer u merkt dat u voldoende controle en kracht heeft bij het spelen, dan weet u dat de bespanning goed is. Treden er toch ongemakken op waarbij u te weinig controle heeft dan kunt u er voor kiezen om de bespanning met een kilo te verhogen. Wilt u meer kracht, verlaag dan het aantal kilo's met een kilo. Wanneer de bespanning een stukje verlaagd wordt, zal de veerkracht van de snaren toenemen waardoor er meer kracht ontstaat, te vergelijken met een trampoline. 

 

 

Velthuis Racket Service

Natuurlijk tennist u alleen met de beste rackets. Wilt u in Utrecht uw tennisracket bespannen in dan moet u bij Velthuis Racket Service zijn. U maakt telefonisch of online een afspraak en het bespannen is klaar terwijl u wacht. Ik ben aangesloten bij de ERSA (European Racket Stringers Association) en beschik over mijn Pro Tour Stringer licentie. Daarom garandeer ik u kwaliteit. Samen met u maken wij een keuze uit het ruime aanbod snaren van de beste kwaliteit. Wacht niet langer en maak direct een afspraak voor het bespannen van uw tennisracket op de manier die bij u past.