Velthuis Racket Service, voor de beste bespanning!!

Om optimaal te kunnen genieten en presteren op de tennisbaan is een goed tennisracket met tennissnaren die op de juiste manier zijn bespannen van cruciaal belang. Ook de kwaliteit van de snaren zijn bepalend voor uw spel. Laat u bij Velthuis Racket Service uit Utrecht informeren over de verschillende soorten tennissnaren die ik in mijn assortiment heb.

 

Verschillende materialen

Ik bied u bij Velthuis Racket Service verschillende soorten tennissnaren aan die allen van topkwaliteit zijn. Ik werk in de omgeving van Utrecht/ Vleuten. De snaren zijn gemaakt van verschillende materialen die ieder hun eigen unieke kenmerken hebben. Hieronder leest u precies wat de verschillende eigenschappen van ieder materiaal zijn.

 

Tennissnaren bij Velthuis Racket Service regio Utrecht

Ik kan het me voorstellen dat het u duizelt als u op internet zoekt naar verschillende soorten snaren voor uw tennisracket. Het is erg veel informatie en om een keuze te maken, komt u naar Velthuis Racket Service uit Utrecht. Door de jarenlange ervaring in de branche, kan ik u op weg helpen naar een keuze voor de snaren die het beste bij u en uw tennisracket passen. Dus als u uw racket opnieuw wilt laten bespannen, zit u bij Velthuis Racket Service uit Vleuten/ Utrecht goed. Ik ben alleen geopend op afspraak. De afspraak maakt u via WhatsApp of heel eenvoudig online.


Synthetic gut snaren vallen onder de meest allround tennissnaren in de wereld. Vanwege zijn dynamische eigenschappen is Synthetic Gut (polyamide) goed te gebruiken als materiaal voor tennissnaren. Deze snaren bestaan uit een enkele nylon kern en verschillende omwindsels. Een snaar met meerdere omwindsels kan beschouwd worden als duurzamer dan enkel omwonden snaren omdat de omwindsels zorgen voor minder spanningsverlies. Synthetic Gut snaren zijn geschikt voor spelers met een normaal/gemiddeld snaar verbruik.

Polyester snaren zijn speciaal ontwikkeld voor duurzaamheid, een bijkomend voordeel van polyester is dat ze erg veel controle geven en spinvriendelijk zijn. Het nadeel van polyester is dat ze stug zijn en weinig comfort, gevoel en power geven. Met de nieuwste ontwikkelingen worden deze nadelen steeds minder maar een Synthetic Gut of Multifilament snaar zal altijd beter scoren op deze punten.

Multifilament snaren zijn ontwikkeld om een natuurlijke darm snaar na te bootsen. Deze snaar bestaat uit vele micro vezels gedraaid tot één snaar waar een coating overheen gaat. Multifilament tennissnaren zijn zeer elastisch, comfortabel en geven de speler enorm veel gevoel en controle. De multifilament tennissnaar staat op het hoogste niveau wat betreft tennissnaarprestaties. Het nadeel van multifilament is dat ze wat sneller slijten omdat ze zo zacht zijn en minder goed terug schuiven in hun oorspronkelijke positie als polyester tennissnaren.

Hybride bespanning is tegenwoordig de meest gebruikt bespanning. Hybride is een combinatie van een stugge polyester snaar met een comfortabele Synthetic Gut, Multifilament of Natural Gut snaar. Een hybride heeft eigenlijk het beste van 2 werelden en scoort op alle fronten bijzonder goed. Ik ben een groot voorstander van Hybride bespanningen en kan dit iedereen aanraden om te proberen. De lijst met Professionele spelers die gebruik maken van een hybride bespanning zegt genoeg; Roger Federer, Novak Djokovic, Venus en Serena Williams, Angelique Kerber, Maria Sharapova, Jo-Wilfried Tsonga enz.

Natural Gut snaren zijn gemaakt van koeien- of schapendarmen. Deze snaren zorgen voor uitstekende elasticiteit, goede spannings-stabiliteit en extreem veel gevoel. Een nadeel is dat deze tennissnaren duur zijn en gevoelig voor het weer. Natuurlijke darmsnaren worden nog steeds erg veel gebruikt door de professionals; tegenwoordig voornamelijk in combinatie met een polyestersnaar (hybride bespanning).