Rackets tunen & matchen

Racket tuning is iets waar elke professionele speler gebruik van maakt maar waar de meeste recreatieve spelers geen enkel idee van hebben.

 

Om de specificaties van 2 ‘dezelfde’ tennisrackets exact hetzelfde te krijgen moet je de rackets laten matchen. Dit houdt in dat er op verschillende plaatsen op het frame gewicht wordt toegevoegd om de rackets precies gelijk te maken. Dit is nodig omdat er bij de productie van tennisrackets vrij veel tolerantie wordt toegestaan waardoor er veel verschil zit in het gewicht, balans en swingweight. De rackets voor de professionals worden allemaal gematched naar de specifieke wensen van de spelers. Zij hebben dus exact dezelfde tennisrackets waardoor zij zonder problemen tijdens een game van racket kunnen wisselen. 

 

Voor fanatieke spelers met meerdere tennisrackets zou het matchen van je tennisrackets een belangrijk punt moeten zijn!

 

Heb je een tennisracket wat goed bevalt maar waar je toch iets aan wilt veranderen zoals bijvoorbeeld meer power of meer controle, dan kan ik het racket voor je tunen. Je tennisracket kan helemaal naar jouw wensen worden aangepast. Uiteraard geef ik ook advies over welke wijzigingen het best bij jouw persoonlijke speelstijl passen.